Kadrić slavio u Jajcu

Međunarodni turnir "Jajce 2021"

Kadrić slavio u Jajcu

S. Mlaćo
Teme:

Šahovski klub „Jajce“ Jajce povodom obilježavanja Dana općine Jajce organizirao je u nedjelju 21.02.2021. godine u Hotelu Turist  1.Međunarodni šahovski turnir „Jajce 2021“.

Na turniru je sudjelovalo 79 igrača iz BiH, Srbije i Crne Gore a igralo se po švicarskom sustavu u 9 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču. Turnir se rejtingovao za Rapid rejting listu FIDE. Direktor turnira bio Adin Tatarević, zamjenik direktora turnira: Zoran Crnoja. Suci turnira: bili su Miro Marjanović, IA –glavni sudac, te Mirza Miralem, IA i Sejfudin Miskić, IA.

Najsupješniji je bio velemajstor Denis Kadrić sa 7,5 poena, slijede IM Aleksandar Savanović, GM Milan Vukić i IM Dušan Lekić sa 7 poena, potom IM Goran Trkulja, FM Vlado Narančić, FM Daniel Milekić, FM Bojan Maksimović i IM Dušan Sekulić sa po 6,5 poena itd…
.
Nagradni fond iznosio je 2.200 KM a podijeljeno je 10 redovnih, te 14 specijalnih nagrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi