Jamajčani otrčali u istoriju: Oboren svjetski rekord!

Štafeta 4x100 metara

Jamajčani otrčali u istoriju: Oboren svjetski rekord!

Bolt, Blake, Carter i Frater večeras su otrčali u istoriju! Jamajčanska štafeta 4x100 metara srušila je svjetski rekord!

Štafeta Jamajke u sastavu Bolt, Blake, Carter i Frater, večeras je istrčala najbrže vrijeme u istoriji, te je sa vremenom od 36,84 postavila novi svjetski rekord u ovoj disciplini.

Na drugom je mjestu završila štafeta Sjedinjenih Američkih Država, sa također fenomenalnim vremenom od 37,04, ali ni to nije bilo dovoljno da se sa trona skinu nevjerovatni atletičari iz domovine Boba Marleya.

Treće mjesto i bronzana medalja pripali su još jednoj karipskoj državi. Trinidad i Tobago je sa vremenom 38,12 došao do postolja i bronzane medalje.

Poredak:

1. Jamajka                        36.84
2. SAD                                37.04
3. Trinidad i  Tobago       38.12
4. Francuska                      38.16
5. Japan                              38.35
6. Holandija                         38.39        
7. Australija                          38.43
8. Kanada                          Diskvalifikovana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.