Janet Evans nije uspjela, definitivno se povlači

Bivša pobjednica je nastupa u 40.godini

Janet Evans nije uspjela, definitivno se povlači

M. Maksimović

Američka plivačica Janet Evans nije uspjela napraviti podvig. Evans je nastupala na ovogodišnjim američkim Trialsima gdje je pokušala u 40.godini izboriti nastup na Olimpijskim igrama. Naravno da nije bila ni blizu.

Završila je na 53.mjestu od 65 plivačica koliko ih je nastupilo u kvalifikacijama na 800 slobodno sa vremenom 9:01.59. Nastupa je u trećoj od sedam kvalifikacijskih utrka te je zauzela osmo mjesto od deset plivačica. Najbrža je bila Jamie Bohuncky sa 8:48.42. Predhodno je plivala i kvalifikacije na 400 slobodno u kojima je sa 4:21.44 završila na 80.mjestu. Danielle Siverling je iz šeste utrke bila najbolja sa 4:14.68

U svojoj karijeri, Evans je osvojila četiri zlata na Igrama u Seulu 1988.godine, odnosno u Barceloni četiri godine kasnije.U Seulu je bila zlatna na 400 sloobodno, 800 slobodno te na 400 mješovito. U Barceloni je odbranila zlato na 800 slobodno, dok je na 400 slobodno bila druga.Sa svjetskih prvenstava ima tri zlata jedno srebro i jednu broncu.

''Voljela bih da sam plivala brže, ali sam zahvalna sebi jer sam pokušala. Nisam ostala kući i pričala šta bi bilo kad bi bilo. Nastupila sam, plvala kvalifikacije i ponosna sam jer je moje tijelo izdržalo.Ovo je sada definitivno moj kraj, vrijeme je za penziju'' rekla je nakon nastupa Janet Evans, koja se prvi put povukla nakon Igara u Atlanti 1996.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.