Jennifer Lopez postaje šefica poznatog tima u poslu od dvije milijarde dolara

J. Lo i Rodriguez kupuju Metse

Jennifer Lopez postaje šefica poznatog tima u poslu od dvije milijarde dolara

M. Šljivak

Poznata pjevačica Jennifer Lopez i njen muž Alex Rodriguez mogli bi uskoro postati vlasnici bejzbol ekipe New York Metsa.

Kako tvrdi New York Post, pop diva i njen muž, nekadašnja bejzbol zvijezda Alex Rodriguez, blizu su toga da postanu vlasnici Metsa i spominje se cifra od dvije milijarde dolara.

Akutelni vlasnici Fred i Jeff Wilpon spremni su da prodaju tim jer su izgubili dosta novca zbog koronavirusa. Međutim, New York Times tvrdi kako su i prethodnih godina gubici bili veliki i vlasnici svim silama žele da prodaju tim.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAS_r7Sppya/[/instagram]

"Novca imaju. Ponuda će uskoro biti zvanična", rekao je izvor New York Timesa.

Sigurno je to da bi preuzimanje franšize od slavnog para Metsima donijelo drastično povećanje sponzorskih ugovora i nema dileme da bi svojim potezima uspjeli izvući tim iz krize.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_yLT2eJKSZ/[/instagram]

Rodriguez je nekadašnja zvijezda MLB-a. Dobro poznaje situaciju u ligi, a nekada je uspješno nosio dres gradskih rivala Yankeesa, kao i Seattle Marinersa i Texas Rangersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi