Čuveni kockar leži na parama, a sada čeka jedan par za najveći dobitak u historiji

Uložio je deset miliona

Čuveni kockar leži na parama, a sada čeka jedan par za najveći dobitak u historiji

Admin Čaušević

"Volim haos, dosadi mi ako ne riskiram", riječi su Jima McIngvalea čuvenog američkog kokcara prepoznatljivom po opkladama koje mu doonose nevjerovatne dobitke, ali i kolosalne gubitke. 

McIngvale je poslovni čovjek iz Houstona. Posjeduje kompaniju koja se bavi prizvodnjom i prodajom namještaja, a proljetos je odigrao opkladu sa maskimalnim rizikom.

Ovaj 71-godišnjak se proljetos kladio da će njegov omiljeni klub Houston Astros osvojiti MLB, a sada je ova franšiza u finalu gdje će u petak igrati protiv Philiesa u Philadephiji te McInglave ima šansu za dobitak od 75 miliona dolara.

McIngvale živi u u uzbudljivoj penziji jer spaja svoju strast prema sportu, posebice bejzbolu, svoju nezdravu predanost kockanju i svoje kolosalno bogatstvo (procijenjeno na 300 milona dolara).

U aprilu je već osvojio 10 miliona nakon što se na početku sezone kladio da će Univerzitet Kansas osvojiti košarkaški naslov u NCAA za Sveučilište Kansas. Novac koji mu je dobro došao da povrati 10 miliona koje je izgubio nakon SuperBowla koji su Ramsi osvojili nad Bengalsima.

Na Astrose se već kladio 2017. godine kada su bili prvaci, a njegov dobitak od osam miliona dolara ga je učinio slavnim u Houstonu pa ga je ova MLB franšiza pozvala na druženje sa Donaldom Trumpom u Bijelu kuću.

Oglasi

"Dosadilo mi je da živim stabilno, pa volim sve ove velike opklade. Imam visoku toleranciju na rizik", kazao je on.

U ovoj sezoni naslov Astrosa, za kladioničare pouzdanog tima jer u posljednjih šest sezona imaju četiri nastupa u World Seriesu, plaćen je 7,5 prema 1.

McInglavova frenetična aktivnost također ga je potaknula da vodi vlastitu firmu za namještaj koja nudi mnoge promocije ako Astrosi osvoje naslov.

Svaki kupac koji kupi madrac vrijedan 3000 dolara dobit će puni povrat ako Houston osvoji finale. Također, ako je kupac potrošio 5000 dolara na namještaj, naslov Astrosa će me vratiti uloženo i dodatnu nagradu od 5000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi