Vatrogasac ispunio san iz djetinjstva i postavio neobičan svjetski rekord

U plamenu vatre istrčao veliku udaljenost

Vatrogasac ispunio san iz djetinjstva i postavio neobičan svjetski rekord

Edmir Škorić

Francuski vatrogasac Jonathan Vero srušio je svjetski rekord nakon što je istrčao najveću udaljenost bez kisika.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda (GWR), 39-godišnji muškarac pretrčao je 272,25 metara noseći zaštitnu opremu postavljenu na vatru.

Jonathan je oborio prethodni rekord od 204,23 metra koji je postavio Antony Britton iz Ujedinjenog Kraljevstva (UK).



GWR je također otkrio da je Jonathan oborio još jedan rekord za najbrži sprint kompletno gorućeg tijela na 100 metara bez kisika.

Za trčanje mu je trebalo 17 sekundi što je 7,58 sekundi manje od dosadašnjeg rekorda. Izvješća GWR-a kažu da je Jonathanu trebalo tri mjeseca da se pripremi za rekordno trčanje i da je također vrlo strastven prema sportu.

"Ova izvedba ima veliko značenje za mene, za moj posao vatrogasca i za ljude koji su me obučavali i gledali kako rastem", rekao je Jonathan.

Jonathan je kasnije rekao publici da je od djetinjstva oduvijek gajio strast prema vatri i da se uživa igrati s njom.

Kaže da dio svog slobodnog vremena provodi radeći vatrene predstave kao što su žongliranje vatrom, gutanje vatre i paljenje cijelog tijela poznatije kao 'Human Tor ch'.


Top Komentari

Krivaja Zavidovići
U plamenu jedne vatre, nek izgori ljubav stara, nek izgori i pretvori, u pepeo zaboravaaa...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi