Još jedan poraz OK BiH

Montafon ispred Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Još jedan poraz OK BiH

O. Lekić
Teme:

Zimski olimpijski festival mladih 2015. godine (EYOWF)  održat će se u Montafonu odlučeno je u subotu na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) u Beogradu.

Gradić na granici Austrije i Lihtenštajna, koji je bio jedini protukandidat Sarajeva i Istočnog Sarajeva za domaćina ovog takmičenja, dobio je samo jedan glas više delegata EOK-a.  

"Dostojno i izuzetno profesionalno  prezentirali smo državu Bosnu i Hercegovinu. Izgubili smo tijesno sa 24-23 glasa. Poraz nam teško pada jer je u pitanju jedan glas, ali smo ponosni jer smo parirali cijeloj zapadnoj Evropi, ističe se u saopštenju generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Saida Fazlagića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.