Još jedna etapa za Rodrigueza
Joaquin Rodriguez

Nakon sedme etape promjena na vrhu

Još jedna etapa za Rodrigueza

M. Maksimović
Teme:

Sedma etapa ovogodišnje Vuelte pripala je Španjolcu Joaquinu Rodriguezu vozaču Katushe.Etapa je bila duga 177,3 kilometara a vozila se od Talavere de la Reine do San Lorenzo de El Escoriala.

Rodriguez je do svoje druge etapne pobjede na ovogodišnjoj Vuelti stigao zahvaljujući odličnom napadu u posljednjem kilometru na vrlo strmom usponu u središtu San Lorenzo de El Escoriala. Drugo mjesto zauzeo je Talijan Michele Scarponi (Lampre) s devet sekundi zaostatka, a treće Holanđanin Bauke Mollema (Rabobank) s 10 sekundi slabijim vremenom.


Ovom pobjedom Rodriguez je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu s 32 sekunde prednosti ispred momčadskog kolege i zemljaka Daniela Morena, te 34 sekunde ispred trećeg Danca Jakoba Fuglsanga (Saxo Bank).

Rezultati sedme etape:
1.Joaquin Rodriguez (Špa,Katusha) 4:49:01
2.Michele Scarponi (Ita,Lampre) +0:9
3.Bauke Mollema (Hol,Rabobank) +0:10
4.Jurgen Van den Broeck (Bel,Omega Pharma-Lotto) +0:10
5.Jakob Fuglsang (Dan,Leopard) +0:12
6.Igor Anton (Špa,Euskaltel) +0:15
7.Nicolas Roche (Irs,AG2R) +0:16
8.Denis Menčov (Rus,Geox) +0:16
9.Daniel Martin (Irs,Garmin) +0:16
10.Fredrik Kessiakoff (Šve,Astana) +0:16


Ukupan poredak:
1.Joaquin Rodriguez (Špa,Katusha) 32:18:16
2.Daniel Moreno (Špa,Katushaa) +0:32
3.Jakob Fuglsang (Dan,Leopard) +0:34
4.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) +0:45
5.Michele Scarponi (Ita,Lampre) +0:51

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.