Jug bolji od Partizana
Elvis Fatović je odlično pripremio ekipu

Vaterpolo Euroliga

Jug bolji od Partizana

Poznati su svi učesnici Final Foura Eurolige u vaterpolu, kao i osvajač Kupa LENA. Utakmica koja je proglašena derbijem četvrtfinala u potpunosti je to i potvrdila.

 Jug CO je u Dubrovniku uspio nadoknaditi dva gola zaostatka iz prve utakmice u Beogradu.

Partizan je bio nemoćan protiv odlično fizički i psihički pripremljene momčadi Elvisa Fatovića. Partizan jednostavno nije mogao parirati u svim segmentima boljem Jugu.

Iako oslabljeni neigranjem Markovića i Jokovića, gospari su potpuno dominirali tokom cijelog susreta. Najbolji kod Juga su bili Azevedo s tri gola, koji je konačno potvrdio status pojačanja, te odlični centar Nikša Dobud koji je također dao tri gola. Miho Bošković je postigao samo jedan gol, ali je s nekoliko asistencija odlično proigrao svoje suigrače. Kod Partizana bolji od ostalih, bili su Prlainović i Jugoslav Vasović sa po dva postignuta gola.

Veliko iznenađenje priredili su vaterpolisti Primorca koji su kao gosti savladali Jadran u Herceg Novom sa 9:8, te se tako plasirali na završni turnir. Kotorani su napravili sjajan posao u odbrani ne dozvolivši najboljem igraču Jadrana, Aleksandru Ivoviću da postigne i jedan  pogodak. Jadran je jako loše igrao u situacijama kada je imao igrača više, što se u konačnici odrazilo i na krajnji rezultat.

Pro Recco je ohrabren rezultatom iz prve utakmice u Mađarskoj, neozbiljno ušao u utakmicu protiv Vasasa i na kraju je i dobro prošao. Malo je falilo da igrači Vasasa dođu do produžetaka, ali im je u završnici ponestalo snage, te su se morali zadovoljiti samo pobjedom 10:9.

Mladost je napravila pravo malo čudo dostigavši minus tri iz Atine, i odličnom igrom i pobjedom 11:6, savladala Olympiakos. Odlični Igor Hinić, nakon što u prve tri četvrtine nije napravio skoro ništa, u posljednjoj postiže tri gola i odvodi "žapce"na Final Four.

Rezultati:
Mladost - Olympiakos 11:6 (5:8), Pro Recco - Vasas 9:10 (11:9), Jadran - Primorac 8:9 (12:12), Jug - Partizan 11:7 (9:11).

Final Four se igra krajem maja u Rijeci na plivalištu Kantrida, a parovi polufinala su:
Jug - Pro Recco i Mladost - Primorac.

Pored četvrtfinalnih parova Eurolige, sinoće je odigrana i revanš utakmica finala Kupa LENA, u kojoj je slavio Szeged. Panionis je u prvoj utakmici u Grčkoj slavio rezultatom 8:6, da bi Szeged pobjedom od 9:7, utakmicu odveo u produžetke. Nakon završenih produžetaka rezultat je glasio 11:9 za Mađare te se pristupilo izvođenju peteraca u kojima su više sreće imali igrači Szegeda i slavili sa 17:13, te na taj način osvojili ovaj prestižni kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.