Jug i Crvena Zvezda u velikom finalu

Partizan i Barcelona zaustavljeni

Jug i Crvena Zvezda u velikom finalu

M. Maksimović

U finalu završnog Final Four turnira Lige prvaka za vaterpoliste, igrat će Crvena Zvezda i Jug.U prvom polufinalu Jug je bio bolji od Partizana 8:7, dok je Zvezda svoje prvo veliko finale u istoriji osigurala pobjedivši Barcelonetu 9:5.

Dubrovački Jug je u susret protiv partizana ušao kao favorit, ali se mlada ekipa trenera Vujasinovića predstavila u odličnom svijetlu. Gosti su na Banjici držali prednost od dva gola, igrača više u dva navrata i priliku da povećaju svoju prednost, ali nisu uspijevali.

Partizan je preko Ćuka uspio uhvatiti priključak pa se ušlu u zanimljivu završnicu. Tada na scenu stupa odlični Ivović koji je postiže dva gola, za +2 Juga. Rackov golom i Soro novom odbranom vraćaju nadu da bi Partizan mogao izboriti produžetke, ali se Jug uspijeva odbraniti. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Bošković, Janović i Ivović sa po dva gola. Bijač i Soro su imali po deset odbrana.

Zvezda je u drugom polufinalu također opravdala status favorita, ali ni Barceloneta nije bila lagan protivnik. Španci su se uporno vraćali na gol zaostatka, Zvzeda je stalno vodila i utakmica je prelomljena u posljednjih pet - šest minuta.  Boris Vapenski je iz teške situacije zabio za vodstvo 

Crvene Zvezde 8:5, a pobjedu crveno belih je potvrdio Sava Ranđelović.Prvi strijelac Zvezde bio je Strahinja Rašović sa tri gola, Pjetlović i Prlainović postigli su po dva.

Final Four:

Jug - Partizan 8:7

Zvezda - Barceloneta 9:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.