Jug i Partizan u grupi A

Vaterpolo Euroliga

Jug i Partizan u grupi A

Adnan Beganović

Danas je u Rimu održan žrijeb četvrtfinalnih grupa vaterpolo Eurolige, a voljom žrijeba odlučeno je da u grupi B snage odmjere dvije hrvatske momčadi, Mladost i Primorje, dok će se u grupi A između ostalog sastati Jug i Partizan.

Pored već spomenute dvije hrvatske momčadi u grupi B igrat će Vasas i Pro Recco, dok će u grupi A pored Juga i Partizana igrati i Jadran Herceg - Novi i Budva.

Utakmice 1. kola na rasporedu su 16. februara, a po svije prvoplasirane momčadi izborit će nastup na Final Fouru koji se igra 3. i 4. juna.

Vaterpolo Euroliga, četvrtfinalne grupe:

grupa A
Jug (Hrvatska)
Partizan (Srbija)
Jadran Herceg-Novi (Crna Gora)
Budva (Crna Gora)

grupa B

Mladost (Hrvatska)
Primorje Erste Banka (Hrvatska)
Vasas (Mađarska)
Pro Recco (Italija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.