Jug lovi minus dva
Miho Bošković - glavni adut dubrovčana

Vaterpolo:Euroliga

Jug lovi minus dva

Večeras su na rasporedu revanš mečevi četvrtfinala Eurolige u vaterpolu, a izuzev aktuelnog pravaka Pro Recca, ni jedan klub nema dovoljno mira pred večerašnje mečeve.

Bazen na Kantridi u Rijeci još čeka koga će ugostiti u maju na Final Fouru Eurolige. Taj odgovor dobićemo večeras.

Najinteresantniji duel igra se u Dubrovniku gdje će domaći Jug CO pokušati nadoknaditi dva gola zaostatka iz prvog meča protiv beogradskog Partizana. Jugaši se uzdaju u veliku podršku navijača na plivalištu u Gružu, te da konačno prorade Tony Azevedo i Mile Smodlaka, koji nisu u naboljoj formi u posljednje vrijeme. Jug će biti oslabljen neigranjem dvojice standardnih igrača Mare Jokovića i Pave Markovića. Partizan je uložio mnogo novca pred početak ove sezone, sve u cilju da se domognu završnice  Eurolige i učiniće sve do dođu do tog cilja. Jug je već dva puta uspio nadoknaditi dva gola prednosti protiv Partizana u ovom takmičenju pa se Beograđani uzdaju i u treću sreću.

Mladost u Zagrebu ima težak zadatak da anulira prednost Olympiakosa od tri gola iz prve utakmice u Pireju. Rjetko se dešavalo da neka ekipa prođe dalje nakon minus tri, ali se "žapci sa Save" uzdaju bar u produžetak u kojem bi vjerovatno imali psihičku prednost nad Grcima. Trener Mladosti Ozren Bonačić je siguran u pobjedu svoje momčadi a glavnu prevagu bi mogao donijeti odlični Josip Pavić, vjerovatno najbolji golman svijeta u ovom trnutku.

U Herceg Novom, u crnogorskom derbiju izneđu Jadrana i Primorca, nema niko prednost iz prve utakmice koja je završila 12:12. Domaćini se uzdaju u kvalitetniju ekipu i ogromnu podršku svoje uvijek vjerne publike, dok Kotorani imaju veoma mladu ekipu koja će pokušati napraviti iznenađenje.

Aktuelni prvak, talijanski Pro Recco je već u prvoj utakmici napravio ogroman posao slavivši kod Vasasa 11:8, i trebaće pravo čudo da se desi pa da Mađari slave četiri gola razlike kod, vjerovatno najbolje evropske ekipe u ovom trenutku.

Parovi i rezultati prvih utakmica:

Jug CO - Partizan (9:11)

Mladost - Olympiakos (5:8)

Jadran HN - Primorac (12:12)

Pro Recco - Vasas (11:8)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.