Jug preskočio Jadran

Vaterpolo regionalna liga

Jug preskočio Jadran

Vaterpolisti Juga nakon 19. kola nalaze se na liderskoj poziciji regionalne lige u vaterpolu. Dubrovčani su u derbiju nadigrali zagrebačku Mladost čime su preskočili Jadran.

Hrvatski euroligaši odigrali su zanimljiv meč koji je zasluženo pripao domaćinu sa 9:6. Pobjednik se znao od početka budući da su Jugaši imali i šest golova prednosti u jednom dijelu meča.
Medveščak je sa 14:3 nadigrao POŠK. Grbeš, Benić, Kolar i Ćuk postigli su po dva gola za pobjednike.

Efikasnom pobjedom protiv Splićana (15:10) riječko Primorje je osiguralo četvrto mjesto u play-offu hrvatskog prvenstva budući da se bodovi iz regionalne lige prenose u nacionalna takmičenja. Ključni trenutak bila je serija gostiju od 4:0 sa kojom su se odvojili na 7:2. Krizmar je sa čak 5 golova bio prvo ime meča i neriješiva enigma za domaću odbranu.

Splitski Mornar poražen je na gostovanju u Kopru u posljednjoj minuti utakmice (10:11). Ovim trijumfom su Slovenci zadržali 10. mjesto sa 9 bodova, dok Mornar ima težak zadatak da se nekako «ugura» u doigravanje za prvaka Hrvatske.

Rezultati
Jug CO - Mladost 9:6, Šibenik - Budvanska Rivijera 11:7, Koper - Mornar 11:10, Medveščak - POŠK 14:3.

Poredak
Jug CO 33 boda, Jadran (HN) 32, Primorac (K) 32, Mladost 30, Budvanska Rivijera 23, Šibenik NCP 19, Primorje EB 17, Mornar BS 14, Jadran SD 12, Koper 9, Medveščak 7, POŠK 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije