Jug prvi pobjednik jadranske lige

Regionalna vaterpolo liga

Jug prvi pobjednik jadranske lige

Adnan Beganović

Titula prvog prvaka u istoriji Jadranske vaterpolo lige pripala je vaterpolistima dubrovačkog Juga koji su u posljednjem kolu lagano pobijedili POŠK sa 14:6 i time se zasluženo okitili naslovom pobjednika regionalne lige.

Premijerno izdanje ovog regionalnog takmičenja pokazalo se kao pun pogodak. Svi ljubitelji vaterpola sigurno su mogli uživati u utakmicama koje su pružali vaterpolisti iz Hrvatske, Crne Gore, i Slovenije.

Prvenstvo je bilo zanimljivo do samog kraja, a odlučujuću prednost dubrovački vaterpolisti stekli su u 19. kolu kada je u crnogorskom derbiju Primorac bio bolji od do tada vodećeg sastava, Jadrana iz Herceg Novog, dok su "gospari" pobjedili Mladost.
Kolo poslije Jug je imao teško gostovanje kod Budvanske rivijere i kada su Dubrovčani u tom meču slavili bilo je jasno da titula najboljih u prvoj sezoni odlazi u "Gruž".

Rezultati 22. kola
Mladost - Primorac 11:8, POŠK - Jug 6:14, Budvanska rivijera - Koper 13:12, Primorje - Medveščak 11:9, Šibenik - Jadran Split 13:7, Mornar - Jadran Herceg Novi 7:12.

Konačan poredak
Jug 39 bodova, Jadran (HN) 38, Primorac 36, Mladost 36, Budvanska rivijera 27, Šibenik 23, Primorje 21, Mornar 16, Jadran (S) 12, Koper 9, Medveščak 7, POŠK 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.