Jug treći u Evropi

Jug treći u Evropi

Adnan Beganović

Vaterpolisti dubrovačkog Juga u utakmici za treće mjesto na Final Fouru vaterpolo Lige prvaka u Rijeci bili su bolji od zagrebačke Mladosti (14:13).

U borbi za treće mjesto viđena je izvrsna utakmica, a nakon dramatične završnice više razloga za slavlje imali su "gospari" iz Dubrovnika.

Dvije minute prije kraja susreta Jug je imao prednost od 3 gola (14:11) i tada se činilo da će Dubrovčani bez većih problema doći do utješnog trećeg mjesta. Međutim, "žabci" nisu mislili tako i borbenom igrom smanjuju prednost na samo jedan gol razlike, a čak su i imali napad za izjednačenje, ali ga nisu realizovali.

Final Four, Rijeka, za 3. mjesto:
Jug - Mladost 14-13 (5-4, 3-2, 3-4, 3-3)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.