Jugu i Mladosti po bod

Vaterpolo euroliga

Jugu i Mladosti po bod

Vaterpolisti Juga i Mladosti ostvarili su remije u drugom kolu Eurolige. Jug je protiv ruskog Šturma odigrao 8:8, dok je 9:9 bili u duelu “žabaca” i Barcelonete.

Dubrovčani su poveli nakon prvih osam minuta sa 2:1, ali su domaćini preokrenuli. U dramatičnoj završnici Sturm je došao nadomak pobjede 12 sekundi prije kraja kada je Srbin Šapić realizovao peterac za 8:7, ali su četiri sekunde prije završetka gosti preko svog najboljeg pojedinca Mihe Boškovića, koji je ukupno postigao četiri gola, spasili bod.
U grupi B Budvanska rivijera je ubjedljivo nadigrala sastav Jadrana iz Herceg Novog, lidera na tabeli regionalone lige doveli su vaterpoliste iz Budve na bod do hrvatske ekipe. Bilo je 14:10, a ključnu prednost Budvani su ostvarili u trećoj četvrtini.
Partizan je došao do druge pobjede. U meču protiv favorizovanog Vašaša u Budimpešti, gosti su slavili sa 8:7. Eger i Marseille odigrali su neriješeno (9:9) te su prikupili prvi bod u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.