Jukić i Loitzl naj u Austriji

Sportski novinari odlučili

Jukić i Loitzl naj u Austriji

Adnan Beganović

Skijaški skakač Wolfgang Loitzl i plivačica Mirna Jukić u tradicinalnom izboru sportskih novinara proglašeni su za sportiste  godine u Austriji.

Loitzl je naslov zaslužio osvajanjem titule svjetskog prvaka i pobjedom na Novogodišnjoj turneji. U glasanju Loitzl je dobio samo nekoliko bodova više od kolege iz reprezentacije Gregora Schlierenzauera, pobjednika Svjetskog kupa. Treći je sa velikim zaostatkom bio alpski skijaš  Manfred Pranger, svjetski slalomski prvak.

Plivačica  Mirna Jukić, koja je porijeklom Hrvatica, nakon 2002. godine dugi put je osvojila  naslov najbolje austrijske sportašice.

Ove godine ona  je osvojila bronzanu medalju na svjetskom  prvenstvu.  Za više od 600 bodova bila je bolja od drugoplasirane alpske skijašice Kathrin Zettel, dok je treća bila Elisabeth Osl, koja se takmiči u brdskom bicilklizmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.