Juniori Veleža drugi u državi
Iako imaju najlošije uslove od svih klubova

Nakon nastupa u Sarajevu

Juniori Veleža drugi u državi

M. Maksimović

U organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova iz Sarajeva, u nedjelju, je završeno Ljetno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine 2011. za mlađe juniore, juniore i seniore, odnosno, za kadete, omladince i aposlutnu kateogoriju.

Učešće je uzeo 21 klub s nešto manje od 200 plivača. Organizacija takmičenja je bila na visokom nivou. Oboreno je i nekoliko državnih rekorda. Velež bio predstavljen s 20 plivača, a osvojeno je 15 medalja, od čega 5 u štafetnim utrkama.

Amina Kajtaz (1996.) je osvojila ukupno 10 medalja, tačnije 5 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzanu. U disciplinama 50m i 100m leđno, Amina je osvojila ukupno 4 zlatne medalje: po dvije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

U disciplini 50m delfin zauzela je 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok je u svojoj kategoriji zauzela 1. mjesto. U disciplinama 50m i 200m prsno, Amina je zauzela 2. mjesto u kategoriji juniorki. Amina Razić (1996.) je u kategoriji juniorki osovjila bronzanu medalju u disciplini 200m leđnim stilom.

Miran Kapor (1996.) je u disciplini 50m leđno zauzeo 3. mjesto u kategoriji mlađih juniora u vremenu 32 sekunde i 32 stotinke. Ženska štafeta u sastavu Rija Voloder, Amina Razić, Amina Spahić i Amina Kajtaz je osvojila 2 srebrene medalje u štafetama 4x100m slobodno i 4x100m mješovito.

Muška štafeta, koju su činili Adnan Manjura, Ivor Perić, Dino Čerkić i Franko Komadina je osvojila 3 bronzane medalje u štafetama 4x200m slobodno, 4x100m slobodno i 4x100m mješovito. Juniori našeg kluba (Rija Voloder, Amina Spahić, Amina Razić, Amina Kajtaz, Franko Komadina, Dino Čerkić, Ivor Perić i Adnan Manjura) su zauzeli drugo mjesto u državi u ekipnom poretku juniora/omladinaca.

Pored ovih rezultata, važno je spomenuti i rezultate svih ostalih plivača našeg kluba koji su popravili svoja vremena, priopćeno je iz PK "Velež".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti