Kaciga se prepolovila: Italijanski biciklista preminuo nakon što se zabio u betonski stub

Išao oko 60 km/h

Kaciga se prepolovila: Italijanski biciklista preminuo nakon što se zabio u betonski stub

E. Čaušević

Velika tragedija desila se na biciklističkoj utrci Bassa Valle Scrivia na kojoj je nesreću imao Giovanni Iannelli koji je kasnije preminuo u bolnici.

Ova utrka je bila pred samim krajem, a onda se u finišu desila velika tragedija u kojoj je stradao 22-godišnji Iannelli. Naime, kiša je pratila bicikliste tokom cijele utrke što je bio uzrok nesreće na kraju.

Iannelli je sa svojim biciklom jurio 60 km/h, a onda je izgubio kontrolo i zabio se u betonski stup. Od siline udarca njegova kaciga se prepolovila, te je on ostao bez svijesti.

Ljekarsi su ekspresno reagovali i prebacili Iannellija u obližnju bolnicu, a italijanski biciklista je pao u komu. Zbog žestokog udarca u glavu imao je unutarnje krvarenje, a kada se probudio iz kome ljekari nisu mogli ništa da urade kako bi ga spasili.

Nekoliko sati kasnije objavljeno je da je Iannelli preminuo što je nevjerovattan gubitak za ovaj sport. Doktori su na operaciji pokušali spasiti Iannelija, ali na veliku žalost nisu uspjeli.

Iannelli je bio jedan od velikih uzdanica biciklizma u Italiji od njega se mnogo očekivalo u budućnosti. Volio je putovati svijetom i skijati, te je također bio veliki navijač Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi