Kakanjci nastavili seriju

Nova pobjeda Kaknja

Kakanjci nastavili seriju

D. Kurbegović

Kakanjski odbojkaši jučer su gostovanjem u Srebreniku kod ekipe Gradina Herceg nakon zimske pauze nastavili takmičenje u Premijer ligi BiH. 

Nakon sjajnog niza od devet pobjeda, Kakanjci su u Srebreniku opravdali ulogu favorita i slavili sa 3:1.

Nakon što su dobili prvi set rezultatom 22:25, Kakanjci su poraženi u drugom setu sa 25:20. Ipak, pokazali su bolju igru u naredna dva seta (16:25,17:25) i zasluženo slavili.

Ipak, uprkos pobjedi, trener i igrač ekipe iz Kaknja Almir Aganović kazao je kako nije zadovoljan igrom koju su njegovi igrači pružili u Srebreniku:

“Pobjedi se ne gleda u zube, bodovi se pišu. Ipak, dobili smo ekipu Srebrenika mogu reći uz lošu igru ali dovoljno za nova tri boda.”, kazao je Aganović i najavio predstojeći meč u Kaknju protiv vodeće ekipe na tabeli, brčanske Mladosti.

“Imamo sedmicu pred nama i iskoristit ćemo je najbolje što možemo da odigramo na većem nivou protiv ekipe Mladosti. Mi u toj utakmici nemamo šta izgubiti, dolazi nam prvak u goste, želim da se izigramo i uživamo u igri. Za koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo.”, završio je Aganović.

Vodeća Mladost je u okviru 11. kola savladala Domaljevac sa 3:0, tako da je razlika između prvoplasiranog brčanskog tima i ekipe “Kakanj 78” i dalje jedan bod.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi