Kasas i Phelps najbolji u ovoj deceniji

Izabrani najbolji u vodenim sportovima

Kasas i Phelps najbolji u ovoj deceniji

Prema izboru FINA Aquatics World Magazina, Mađar Tamas Kasas proglašen je najboljim vaterpolistom posljednjih deset godina.

U januaru je oavj magazin, inače službeni list FINA-e, pokrenuo akciju izbora najboljih pojedinaca u deceniji iza nas u vaterpolu, plivanju, otvorenom plivanju i sinhronizovanom plivanju.

34-godišnji mađarski reprezentativac je pobjedio u konkurenciji svojih zemljaka Petera Birosa i Tibora Benedeka,  Aleksandra Šapića, Igora Hinića, Amerikanca Tonyja Azeveda i Španca Guillerma Moline. Biros je u poretku završio kao drugi, a Šapić treći.

Najbolji plivač decenije je Michael Phelps, plivačiva Inge de Briujn, vaterpolistica Brenda Villa, plivač na otvorenim vodama Njemac Thomas Lurz, a plivačica Larisa Ilčenko iz Rusije. Najbolji skakač u vodu je Rus Dimitrij Sautin, a skakačica Jingjing Guo, dok je Ruskinja Anastasia Davidova najbolja u sinhronizovanom plivanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.