Kaymer i dalje najbolji
Martin Kaymer

Najbolji Nijemac nakon Bernharda Langera

Kaymer i dalje najbolji

M. Maksimović

Nijemac Martin Kaymer zadržao je vodstvo na najnovijoj ljestvici najboljih golfera svijeta, dok je Amerikanac Tiger Woods i dalje na petom mjestu.Kaymer vodi s prosjekom bodova 8.20 ispred trojice Britanaca Leea Westwooda (7.85), Lukea Donalda (6.73) i Graema McDowella (6.37), dok je Woods peti s prosjekom 6.14.

Kaymer je nadolazeća zvijezda golfa, prvi Nijemac nakon 25 godina i Bernharda Langera koji je najbolji, ujedno je drugi najmlađi u istoriji, nakon Tigera Woodsa. Svoj prvi veliki turnir, Kaymer je osvojio u Dubajiu 2008.godine, o onda je nanizao BMW Open, Open de France, Scottish Open, nakon čega je ponovo bio najbolji u Dubajiu te je osvojio još tri turnira ne računajući jedan od najvećih PGA Championship.

''Nadao sam se da mogu biti najbolji, ali nisam očekivao tako brzo.Zato se još više veselim uspjehu'' kaže Kaymer koji je golf počeo trenirati sa deset godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti