Kiks Engleske, Francuska blizu naslova
Francuska je najbliža ukupnoj pobjedi

Engleska opet ostaje bez trofeja

Kiks Engleske, Francuska blizu naslova

M. Maksimović
Teme:

Potpuno neočekivano, Engleska je u četvrtom kolu Kupa ''Six Nationsa'' remizirala na svom terenu sa Škotkom, te je tako vrlo vjerovatno ostala bez naslova pobjednika i ovaj put. Iznenađenje je time veće kada se zna da je Škotska u prošlom kolu poražena od Italije.

Dvoboj na Murrayfieldu je završio bez pobjednika 15:15, a tokom cijelog susreta nismo vidjeli niti jedno polaganje, utakmicu su obilježili Dan Parks sa jedne odnosno Toby Flood i Jonny Wilkinson sa druge strane. Škoti su na poluvremenu ima vodstvo 9-6, jer je Dan Parks iskoristio dva kaznena udarca uz jedno ispucavanje, dok je legendarni Jonny Wilkinson poentirao iz dva kaznena udarca.
Wilkinson je još jednom izjednačio prije nego što je morao teren napustiti zbog povrede, a njegova zamjena Toby Flood je iz kaznenog udarca doveo Englesku u vodstvo 9:12. Engleska je još jednom povela u 74.minuti, a konačnih 15:15 postavlja Parks u 79.minuti. U narednom kolu Francuska dočekuje Englesku,ali  i prije te utakmice moglo bi biti puno jasnije nakon duela Francuske i Italije.
Irci još uvijek gaje teoretske nade da mogu do naslova. U četvrtom kolu su razbili Wales 27:12.
Tomas O'Leary je imao jedno polaganje, Keith Earls dva, dok je Jonathan Sexton uz kaznena udarca dodao jedno ispucavanje.



Six Nations, 4.kolo:
Škotska - Engleska 15:15
Irska - Wales 27:12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.