Kingsi nisu iskoristili prvu meč loptu

Rangersi slavili

Kingsi nisu iskoristili prvu meč loptu

Midhat Šljivak

Los Angeles Kingsi nisu iskoristili prvu meč loptu u finalu Stanley Cupa. New York Rangersi su u Madison Square Gardenu savladali Kingse s 2:1, te su smanjili finalnu seriju NHL lige na 3:1.

Iako su poraženi u ovom susretu gosti iz Los Angelesa su bili mnogo bolji tim. Ipak, sjajan na golu Rangersa je bio Henrik Lundqvist, koji je u ovom susretu upisao čak 40 odbrana. 

Benoit Pouliot je u osmoj minuti prve trećine doveo Rangerse u vodstvo od 1:0, da bi Martin St. Louis u sedmoj minuti drugog perioda uspio povećati prednost od 2:0.

Kingsi su nakon drugog primljenog pogotka krenuli žestoko prema golu Rangersa. Uspjeli su u 29. minuti preko Dustina Browna da dođu do gola, ali ih je u pokušaju preokreta spriječio Lundqvist.

Tako je tim iz Los Angelesa propustio priliku da postanu prvi tim nakon 1998. godine koji je uspio da dobije finalnu seriju s 4:0, a eventualnim velikim preokretom, Rangersi bi postali drugi tim koji je preokrenuo seriju nakon tri početna poraza.

NHL, finale:

New York Rangers - LA Kings 2:1 (3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.