Kingsima nova pobjeda u Anaheimu, Pittsburgh vratio break

NHL

Kingsima nova pobjeda u Anaheimu, Pittsburgh vratio break

Midhat Šljivak

Sinoć su odigrane dvije utakmice polufinalne serije NHL lige, a pobjede su upisale ekipe Los Angeles Kingsa i Pittsburgh Penguinsa.

LA Kingsi su došli do duplog breaka kod Anaheima. Sinoć su slavili s 3:1, te su poveli s 2:0 u seriji. Nakon 12 minuta igre u ovom susretu postignuta su čak tri pogotka.

Gabornik je doveo Kingse u vodstvo nakon svega 34 sekunde, Patrick Maroon je poravnao u 10. minuti na 1:1, da bi Alec Martinez u 13. minuti ponovno doveo goste u vodstvo (2:1). Nakon toga se igralo dosta žestoko, a mreža se još samo jednom zatresla i to u posljednjoj minuti, kada je praznu mrežu domaćih pogodio Dwight King za konačnih 3:1.

Prednost domaćeg leda vratili su hokejaši Pittsburgh Penguinsa, koji su savladali New York Rangerse u trećoj utakmici s 2:0.

Do vodstva je Penguinse početkom druge trećine doveo najbolji hokejaš svijeta Sidney Crosby, da bi pobjedu potvrdio Jokinen u 16. minuti druge dionice. Ponovo je na golu Pittsburgha briljirao Marc-Andre Fleury, koji je drugu utakmicu zaredom ostao nesavladan, a ovog puta je odbranio 35 udaraca.

NHL:

NY Rangers - Pittsburgh 0:2
Anaheim - LA Kings 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.