Kiryienka najbrži u drugoj etapi
Vasili Kiryienka

Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2011

Kiryienka najbrži u drugoj etapi

M. Maksimović
Teme:

Bjelorus Vasili Kiryienka, prvi je prošao ciljem nakon 163 kilometra druge etape ovogodišnjeg utrke oko Baskije ''Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2011''.Kiryienka je ove sezone ostvario dobre rezultate
na Korzici i u utrci “Criterium Internatioanal” gdje je bio drugi, a svakako da je jedan od vrijednih rezultat ove sezone, etapna pobjeda na utrci oko Baskije.

U relativno laganoj završnici Kiryienka je završio kao prvi, sa dvije sekunde boljim vremenom od Andreasa Klödena iz Njemačke koji je predvodio ostalu grupu od dvadeset biciklista koja je imala isti zaostatak.U toj grupi je na kraju treći bio Andy Schleck.Nijemac Andreas Klöden iz ekipe RadioShacka je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Rezultati 2.etape  (Zumurraga-Lekunberri 163km)
1.Vasili Kiryienka (Blr,Movistar Team) 4:06:39
2.Andreas Klöden (Nje,Team RadioShack) +0:02
3.Andy Schleck (Lux,Leopard Trek)
4.Chris Anker Sörensen (Dan,Saxo Bank Sungard)
5.Christopher Horner (USA,Team RadioShack)

Ukupni poredak:
1.Andreas Klöden (Nje,Team RadioShack) 8:09:23
2.Joaquin Rodriguez Oliver (Spa,Katusha Team)
3.Samuel Sanchez Gonzalez (Spa,Euskaltel-Euskadi)
4.Christopher Horner (USA) Team RadioShack +0:01
5.Ryder Hesjedal (Kan,Team Garmin-Cervelo) +0:06

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.