Kisić: Očekujemo premašivanje uspjeha iz Pescare

Predstavljeni sportisti

Kisić: Očekujemo premašivanje uspjeha iz Pescare

Danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta održana press konferencija na kojoj se govorilo o predstojećim Mediteranskim igrama koje će biti održane u turskom gradu, Mersinu.

Press konferenciji su prisustvovali predsjednik Komiteta Siniša Kisić, potpredsjednik Izet Rađo te šef misije, Said Fazlagić.

"Obično pravimo pressove i predstavljanja pred ovakva takmičenja. Danas predstavljamo sportiste koji će nas predstavljati na Mediteranskim igrama u Mersinu. Očekujemo premašivanje uspjeha sa prošlih Mediteranskih igara koje su se održale u Pescari. U ovim teškim vremenima učinjen je ogroman napor. Hvala svim savezima, sportskim klubovima i roditeljima koji su pomogli finansiranje. Teška situacija nas nije obeshrabrila. Treba istaknuti da ćemo po prvi put imati našu fudbalsku reprezentaciju na Mediteranskim igrama", rekao je Kisić dodavši kako državne pomoći nije bilo te da je pomoglo jedino Ministarstvo porodice omladine i sporta.

Nakon Kisića, medijima se obratio i Izet Rađo.

"Po povratku iz Londona razmišljali smo kako pomoći nekome da postigne najbolje rezultate. Pomoći od nadležnih nije bilo. Zato nam sportisti i odlaze u druge zemlje. Mi smo svoju misiju za Soči ispunili. Izdvojili smo sredstva za stipendije. Morat će te pitati šta rade nadležni kada su u pitanju Olimpijci da ne bi mediji kasnije pitali šta je bilo sa rezultatima".

Said Fazlagić je predstavnicima medija predstavio neke detalje oko Igara u Mersinu. Učestvovat će 24 zemlje i takmičit će se u 31 sportu. Takmičenje će se odvijati u pet gradova, na 52 sportska borilišta.

Sportisti:

Darija Kisić - streljaštvo

Alem Čolpa - boks

Velibor Vidić - boks

Džemal Bošnjak - boks

Bojan Aladžić - boks

Armin Gradić - Taekwondo

Dario Stojičić - boce

Andrija Čorluka - boce

Olivera Jurić - dizanje tegova

Dražen Subotić - Judo

Larisa Cerić - Judo

Amel Mekić - Judo

Mrdić Mitar - Judo

Selma Sejdinović - Judo

Biljana Cvijanović - Atletika

Dušan Babić - Atletika

Hamza Alić - Atletika

Kemal Mešić - Atletika

Dejan Mileusnić - Atletika

Ivana Ninković - Plivanje

Mirsada Suljkanović - Karate

Alem Kupusović - Karate

Nermin Potur - Karate

Edin Muslić - Karate

Admir Zukan - Karate

Vedran Kjosevski - Fudbal

Omar Marković

Armin Hodžić

Amar Rahmanović

Fedor Predragović

Mirko Marić

Branimir Odak

Anto Petrović

Jozo Špikić

Haris Hajradinović

Emir Plakalo

Damir Sadiković

Almir Čerimagić

Renato Gojković

Adin Čiva

Almir Kasumović

Haris Muharemović

Hajtić Halil

Ajdin Brkić - Hrvanje

Čosić Elvir - Hrvanje

Šef misije - Said Fazlagić

Zamjenik šefa misije - Dejana Sadžak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.