Kittel potvrdio dobru formu: Osvojio i sedmu etapu
Foto: EPA

Tour de France, sedma etapa

Kittel potvrdio dobru formu: Osvojio i sedmu etapu

S. Bošković

Marcel Kittel pobjednik je sedme etape Tour de Francea. 

Današnja etapa bila je sprinterska, te je vožena između Troyesa i Nuits-Saint Georgesa, a dužina joj je bila 213 kilometara. 

Kao i ostalim sprinterskim etapama uzbuđenja su se počela dešavati tek u zadnjim kilometrima, a u sprint završnici najbolje snašao jučerašnji pobjednik Kittel. 

On je u fotofiniš završnici odsprintao Edvalda Boasson Hagena, te Michaela Matthewsa, a konačno vrijeme utrke je bilo pet sati, tri minute i 18 sekundi. 

Vozač tima Quick - Step Floors je današnjom pobjedom obukao zelenu majicu, koju nosi najbolji sprinter na Touru. 

U generalnom plasmanu nije bilo promjena. Chris Froome je prvi, Geraint Thomas je drugi, a top 3 zatvara Fabio Aru. 

Sutra se vozi planinska etapa između Dolea i Station des Rousses duga 187,5 kilometara, a sadrži po uspon iz prve, druge i treće kategorije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi