Kladioničari nasjeli na lažnu fotografiju: Uplatili su 'tonu novca' na tačan rezultat, ali...
Foto - Pexells

Malo su požurili

Kladioničari nasjeli na lažnu fotografiju: Uplatili su 'tonu novca' na tačan rezultat, ali...

M. Šljivak

Kladioničari širom svijeta navodno su odlučili uložiti ogromne cifre na pobjednika Super Bowla i to nakon što su na društvenim mrežama vidjeli 'predviđanje' iz animirane serije Simpsonovi.

U epizodi iz 2005. godine Homer podiže majicu i na tijelu mu je ispisano 'Go Bengals'. Pojavio se i rezultat meča Bengalsa protiv LA Ramsa (34:31) i zbog toga su brojni kladioničari navodno odlučili da uplate velike iznose na pobjedu Bengalsa, pa čak i tačan rezultat.

Iz jedne od američkih kladionica potvrdili su kako je dosta novca uplaćeno baš na ovaj rezultat.

"Kladioničari su odabrali brojne ishode, a među njima je i ovaj rezultat. Nismo bili svjesni ove fotografije sve dok nisu počele stizati uplate", saopšteno je iz jedne od kladionica.

Međutim, ispostavilo se kako je fotografija na kojoj se vidi rezultat fotošopirana. Umjesto Ramsa u toj epizodi Bengalsi su dobili Miami Dolphinse i kladioničari su u ovom slučaju 'potrčali pred rudu'.

Sada će im trebati dosta sreće da ovaj rezultat zaista dođe, no u svijetu klađenja viđene su i mnogo luđe stvari od pogađanja tačnog rezultata i nevjerovatnih rezultata.

Oglasi