Klöden slavio ''oko Baskije''
Andreas Klöden

''Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2011''

Klöden slavio ''oko Baskije''

M. Maksimović
Teme:

Kronometrom u dužini od 24 kilometara zaključena je ovogodišnja utrka oko Baskije ''Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2011''.Pobjedu je u današnjoj šestoj etapi ostvario Tony Martin, vozač HTC-Highroad-a, dok je ukupni pobjednik njegov zemljak Andreas Klöden iz Team RadioShacka.

Martin je danas pobjedio u vremenu 32:15 ispred Andreasa Klödena koji je kasnio pet sekundi, dok je treći Talina Marco Pinotti sa 24 sekunde zaostatka.Današnje drugo mjesto je bilo dovoljno Klödenu za ukupni trijumf u vremenu 22 sata 12 minuta 11 sekundi.Klödenu je najbliži bio timski kolega Christopher Horner sa 47 sekundi zaostatka, dok je najniža stepenica pobjedničkog postolja pripala Robertu Gesinku.Andreas Klöden je ponovio rezultat iz 2000.godine kada je također slavio u ovoj utrci, a pored toga je bio pobjednik utrke Paris–Nice, Tirrenno-Adriatico i Tour de Romandie.

Rezultati 6.etape:
1.Tony Martin (Nje,HTC-Highroad) 32:15      
2.Andreas Klöden (Nje,Team RadioShack) +0:05      
3.Marco Pinotti (Ita,HTC-Highroad) +0:24      
4.Jakob Fuglsang (Dan,Leopard Trek) +0:29      
5.Andrew Talansky (USA,Team Garmin-Cervelo) +0:42

Ukupni poredak:
1.Andreas Klöden (Nje,Team RadioShack)     22:12:11      
2.Christopher Horner (USA,Team RadioShack) + 0:47      
3.Robert Gesink (Hol,Rabobank Cycling Team) + 0:47           
4.Beñat Intxausti Elorriaga (Spa,Movistar Team) + 1:03      
5.Xavier Tondo Volpini (Spa,Movistar Team) +1:03

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.