Kobayashi ispustio pobjedu katastrofalnom drugom serijom, Kamil Stoch najbolji u Oberstdorfu
Kamil Stoch ne želi tako lako dopustiti Ryoyu Kobayashiju da dođe do titule prvaka Svjetskog kupa (Foto: EPA)

Skijaški letovi

Kobayashi ispustio pobjedu katastrofalnom drugom serijom, Kamil Stoch najbolji u Oberstdorfu

M. Šljivak

Poljski skakač Kamil Stoch pobjednik je skijaških letova koji su se danas održali na letaonici u njemačkom gradu Oberstdorfu.

Stoch je slavio sa skokovima od 214.5 i 227.5 metara i sa ukupno 413.2 boda je slavio ispred ruskog skakača Evgenija Klimova.

Klimov je imao najdruži skok prve serije uz Ryuya Kobayashija od 220.5 metara, ali mu to u borbi protiv Stocha nije bilo dovoljno i osvojio je drugo mjesto.

Dominaciju poljskih skakača potvrdio je Dawid Kubacki koji je završio kao treći, a ova zemlja je imala još dvojicu skakača u prvih deset. Piotr Zyla je završio kao četvrti, a Jakub Wolny kao šesti.

Vodeći u Svjetskom kupu Ryoyu Kobayashi završio je ovo takmičenje na devetom mjestu. Fantastični Japanac je u prvoj rundi skočio 220.5 metara i imao je prvo mjesto nakon prve serije, ali je u drugoj potpuno podbacio sa 206 metara i na kraju je završio kao deveti.

Interesantno je svakako da je bodove osvojio i legendarni, 47-godišnji Japanac Noriaki Kasai. On je ovo takmičenje završio na 11. mjestu.

Ipak, Kobayashi je zadržao vodeće mjesto u Svjetskom kupu. Ima 1380 bodova, a iza njega su današnji pobjednik Kamil Stoch sa 929 bodova, te Stefan Kraft sa 917 bodova.

U poretku letaonica Kamil Stoch je vodeći sa 185 bodova, Markus Eisenbichler je drugi sa 166, a Piort Zyla je treći sa 150 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi