Užasne i potresne scene obilaze svijet: Srušila se tribina na stadionu, ima nastradalih

Akcija spašavanja još traje

Užasne i potresne scene obilaze svijet: Srušila se tribina na stadionu, ima nastradalih

H. Zilić
Teme:

Užasne scene nam stižu iz Kolumbije.

U gradu Tolima došlo je do urušavanja tribine tokom takmičenja u koridi.

Prema informacijama tamošnjih medija najmanje pet osoba je poginulo dok je oko 320 pvorijeđeno. Neki imaju teže povrede oapsne po život i smješteni su u obližnje bolnice.

Kolumbijski mediji izvještavaju da je tamošnja služba spašavanja u problemima jer se nekoliko tijela nalazi ispod ruševina i u toku je akcija spašavanja.

"Ima još ljudi pod ruševinama, ne znamo koliko. Ovo je jedna od najvećih tragedija u našem gradu i državi, svi smo u šoku još uvijek", rekao je Fernando Velez direktor Civilne odbrane u Tolimi.

Gradonačelnik Tolime Ricardo Orozco izjavio je da će sve poduzeti da se pomogne porodicama nastaradalih, a također u akcije pomoći ukljućio i sami vrh države.

Užasne scene iz Kolumbije obišle su svijet, a slike i video koji dolaze iz ove južnoameričke države su potresni.

Inače koride su uz fudbalske utakmice najpraćeniji događaji u Kolumbiji kada je u pitanju posjeta na stadionima i arenama, a država će na dan sahrane nastradalih proglasiti i dan žalosti.

Top Komentari

user1582467886
TO JE ONO KADA HOĆE DA SE "IŽIVLJAVAJU" NAD ŽIVOTINJAMA.KAZNA STIGNE.NARAVNO ŽAO MI JE LJUDI.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi