Konjic prvi grad doaćin Sportskih igara mladih

Prijavljeno preko 7.300 djece

Konjic prvi grad doaćin Sportskih igara mladih

Edmir Škorić

BH Telecom Sportske igre mladih 2012. drugu godinu zaredom održat će se u Bosni i Hercegovini. 

Prijave za Igre počele su 25. maja i trajat će do 23. juna, a do sada je za učešće na Igrama prijavljeno preko 7.300 mališana iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Koncept takmičenja je isti kao i prethodne godine. BH Telecom Sportske Igre mladih okupit će male bh. sportiste koji će se takmičiti u 10 sportova, dvije kategorije: 1996. godište i mlađe i 2000. godište i mlađe, te dvije konkurencije: mušku i žensku.

Prema riječima PR Managera Irme Bečar, Igre će ove godine biti prisutne u znatno većem broju gradova: „Prve Igre su održane 2011. godine i to u 10 bh. gradova. Ove godine, najljepša sportska priča će posjetiti čak 19. bh. gradova, a uvjereni smo da će u Konjicu, prvom gradu domaćinu, 23. juna svjedočiti kvalitetnim utakmicama i mečevima te prije svega fair play takmičenju“.

Prva takmičenja u okviru Igara održat će se u Sportskom centru “Partizanovo“ i u Sportskoj dvorani “Konjic“. „Cijelu godinu smo se spremali za ovaj trenutak i ubrzo počinjemo sa Igrama. Sve je spremno za Konjic, a mi smo sretni jer i ove godine imamo mogućnost pružiti djeci kvalitetan program za ljetni raspust.

Stoga, sve mališane koji to već nisu uradili, pozivamo da se prijave za učešće na Igrama i to putem naše web stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930“, naglasila je Bečar. U toku prošle sedmice delegacija Igara je posjetila i dva poznata sportaša koji su dali svoju podršku Igrama. Poznati njemački bokser, bosanskog porijekla, Adnan Ćatić i bh. zlatni džudista Amel Mekić, ističući važnost bavljenja sportom, pozvali su djecu iz cijele BiH da se prijave za ovogodišnje takmičenje i budu dio najljepše sportske priče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.