KSO Iskra Bugojno osvojio Međunarodni turnir u Zenici

U finalu nadigrali KSO Čelik iz Zenice

KSO Iskra Bugojno osvojio Međunarodni turnir u Zenici

S. Mlaćo

Na turniru sjedeće odbojke povodom Dana grada Zenice održanom u nedjelju u tom gradu, članovi Kluba sjedeće odbojke Iskra Bugojno osvojili su prvo mjesto.

U grupi "A" na ovom veoma kvalitetnom turniru su nastupali KSO Čelik 07 Zenice, KSO Vukovar (R. Hrvatska),  i OKI Vitez. U grupi "B": KSO Iskra Bugojno, IOK Zenica 92, te OKI Kakanj 92.

Bugojanci su prvo savladali OKI Kakanj sa 2:1 u setovima (22:25, 25:16, 15:9), a zatim i IOK Zenica 92 također 2:1 (26:28, 25:22, 15:4).

U finalu su odbojkaši Iskre savladali prvoplasiranu ekipu grupe "A" KSO Čelik sa 2:1 u setovima (25:23, 18:25, 15:9).

Treba istaći da su za Čelik u ovom susretu nastupala i dva bivša reprezentativca naše zemlje koji imaju zlatnu olimpijsku i evropsku medalju. Ipak, to nije spriječilo Bugojance da pokažu sjajnu igru i formu pred početak drugog dijela sezone Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi