Kubanci pretekli SAD u baseballu

Zanimljivo, zar ne?!

Kubanci pretekli SAD u baseballu

Adnan Beganović

Prema rezultatima u zadnje četri godine kubanska reprezentacija u baseballu nalazi se na prvom mjestu, druga je Južna Koreja, a tek treće su SAD u kojima je ovaj sport najpopularniji. 

Na iznenađenje mnogih koji prate ovaj baseball, nama i ne tako poznat, Amerikanci koji su izmislili sport, i koji svaku svoju ekipu koja osvoji nacionalno prvenstvo proglašavaju prvakom svijeta, nalaze se tek na trećem mjestu po rezultatima u zadnje četri godine.

Ubjedljivo najbolja je reprezentacija Kube, koja je 2005. godine osvojila Svjetski kup, 2007. bili su drugi na Svjetskom kupu, dok su na OI u Pekingu, također, bili drugi iza reprezentacije Južne Koreje koja je  uzela zlato.

Kubanska baseball reprezentacija nije često zlatna na svjetskim takmičenjima, ali imaju konstantu koja ih je i dovela na prvo mjesto najuspješnijih u zadnje četri godine.

Poredak:
1. Kuba
2. Južna Koreja
3. SAD
4. Japan
5. Tajvan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.