Lafuma sponzor UG „Marathon“

Primjer uspješne saradnje

Lafuma sponzor UG „Marathon“

SportSport.ba

Francuski ekonomski gigant i jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme, kompanija LAFUMA, odlučila se na saradnju sa mladim i perspektivnim udruženjem građana „Marathon“ Sarajevo (www.sarajevomarathon.ba).

Kao rezultat  partnerstva ostvarenog prilikom sarajevskog polumaratona 2008 , te pod sponzorstvom LAFUME BiH, stvoren je prvi bosanskohercegovački tim za brdsko trčanje koji se zove LAFUMA BiH TRAIL TEAM i koji sačinjavaju osnivači udruženja „Marathon“ Sarajevo: Islam Đugum, Franjo Šola i Erol Mujanović.

LAFUMA BiH TRAIL TEAM će tokom 2009 godini nastupiti na nekoliko brdskih i gradskih utrka kako u regionu tako i širom Evrope (Pariz, Beč, Sarajevo, Zagreb, Lisabon itd), a posebno je bitno istaći i prvu BiH trail utrku koju će ovaj tim organizovati na Igmanu, povodom međunarodnog dana okoliša 6.juna 2009 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.