Objava Lane Pudar uoči finala nam govori samo jedno...

Pobjednički mentalitet je prisutan

Objava Lane Pudar uoči finala nam govori samo jedno...

Edmir Škorić

Kada ste rođeni kao pobjednik, onda imate samo jednu misao u glavi - da pobijedite.

A talentovana bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar prava je pobjednica. Ova djevojčica oduševljava svijet svojim plivačkim sposobnostima. Nedavno je Bosni i Hercegovini osigurala historijsku medalju na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, a sutra ima priliku za novu.

Ona će se za medalju boriti u disciplini 100 metara delfin, nakon što je danas u polufinalu osvojila treće mjesto i s vremenom 56.28 postavila novi državni rekord.

O Lani je suvišno išta da se priča, ova mlada Mostarka je prosto jedno čudo neviđeno i ko zna šta će nam u budućnosti još sve priuštiti, ali kako je krenula - medalja će biti na preteke.

No, da je ne ureknemo, pustimo je da uživa u plivanju, da radi ono što najviše voli, da ide korak po korak. Ali ono što nas fascinira je njena posljednja objava na društvenim mrežama, pošto nam je na neki način signalizirala da sutra osvaja novu medalju.

Oglasi

"Idemo dalje, idemo jako. Čekamo finale i čekamo još jednu medalju", napisala je putem Facebooka Lana.

Iz ove dvije rečenice naprosto se može zaključiti da ova djevojka posjeduje nevjerovatan pobjednički mentalitet i da je uostalom to jedna od glavnih stvari koje su neophodne bh. sportistima da naprave nešto više. Obično smo "mali", pred velikima kleknemo, ali Lana ne vidi prepreke, čak i kada kao djevojčica u bazenu pliva pored najboljih svjetskih plivačica.

Ona jednostavno zna da je ta, najbolja na svijetu, ne plaši se daleko poznatijih i iskusnijih od nje i samo na taj način će da osvaja medalje.

Sutrašnja trka finala na programu je u 16:10 sati uz direktan prijenos na HRT-u, a mi smo uvjereni da će Lana ponovo da bude na postolju. Ovo malo čudo je stvoreno za to.

Idemo dalje, idemo jako... 💪 Cekamo finale, cekamo jos jednu 🥇🐬❤️🇧🇦 #lanapudar #orkamostar #okbih #hifapetrol

Posted by Lana Pudar on Monday, December 20, 2021

Top Komentari

Pajkan
Mostarke su vazda bile zahebane.Ko ih poznaje zna o cemu pisem.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi