Lance Armstrong izaziva svjetskog prvaka Chrisa McCormacka

Obračun triatlonaca bez gledalaca

Lance Armstrong izaziva svjetskog prvaka Chrisa McCormacka

Osramoćeni Lance Armstrong ne može bez takmičenja iako naravno na ona prava bilo biciklistička ili neka druga može zaboraviti. Zbog dugogodišnjeg uzimanja dopinga i višestrukog laganja da nije koristio nedopuštena sredstva.

Armstrong je doživotno izbačen iz sporta, ali sada najavljuje okršaj protiv dvostrukog svjetskog prvaka u Ironmanu (Triatlon) Chrisa McCormacka. Ukoliko dođe do ovog duela, on će se morati održati bez gledalaca i izvan službenih ruta, upravo zbog gore navedinih stvari.

" Rekao sam mu, borit ću se protiv tebe, ali bez pozornosti javnosti. I želim se nadmetati samo protiv tebe. Samo nas dvojica staraca, bez ikakvih alibija izjavio je 40-godišnji McCormack.

McCormack je u svojoj karijeri dva puta bio vostruki svjetski prvak u Ironmanu, ekstremnoj verziji triatlona, koja uključuje 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara biciklizma i kompletan maraton (42.195 km). Prvi put 2007.godine, drugi put tri godine kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije