Lance mora platiti 10 miliona dolara odštete

Izgubio parnicu na sudu

Lance mora platiti 10 miliona dolara odštete

Lance Armstrong mora platiti 10 miliona dolara odštete, nakon što je na sudu izgubio parnicu protiv SCA Promotions Inc. 2006. godine Armstrong je dobio 7,5 miliona dolara u isplatama od SCA zbog sedam pobjeda na Tour de Franceu.

Od tada, Armstrong je priznao da je uzimao doping te su mu pobjede oduzete. Biciklist je prinao da je koristio doping na gostovanju kod Oprah Winfrey za vrijeme prijenosa uživo. Otkrio je i kako se nikada nije osjećao kao prevarant, ta kako bi sve to ponovio. "Tada je bilo takvo vrijeme, sve bih ponovio. Ali, da vozim danas, vjerojatno ne bi koristio doping" izjavio je Armstrong koji je prije desetak danas ponovo skrenuo pažnju na sebe. I to svojim ponašanjem.

Vraćajući se sa jednog partija u Aspenu, Armstrong je vozeći prebrzo na parkingu pokupio dva parkirana automobila. Kada je policija stigla na mjesto, rečeno je kako je ustvari auto vozila njegova supruga Anna Hansen. Međutim, nakon izjava pojedinih svjedoka ispostavilo se kako je krivac ipak samo Lance

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.