Lance sve bliži žutoj majici
Slavlje ekipe Astane

Nakon timskog kronometra

Lance sve bliži žutoj majici

M. Maksimović

Četvrtog dana ovogodišnjeg Toura, vožen je timski kronometar dug 39 kilometara u Montpellieru.
Kazahstanska Astane je ostvarila trijumf sa 18 sekundi prednosti ispred Garmin Slipstream, dok je ekipa Saxo Banka ostala kratka čak 40 sekundi.

Iako je Astana na ovom timskom kronometru potvrdila status najbrže ekipe, Lance Armstrong nije preuzeo žutu majicu. Žutu majicu je i dalje zadržao Fabian Cancellara koji ima vrlo malu prednost, tek 18 stotinki u odnosu na sedmerostrukog osvajača Toura. Veliki gubitnici nakon timskog kronometra su Cadel Evans i pobjednik Gira Denis Menchov.Evansova ekipa, Silence Loto je završila na 13.mjestu sa dvije i pol minute zaostatka, dok je Menchov pao na startu utrke i kasnije nije mogao nadoknaditi izgubljeno vrijeme.
Rezultati četvrte etape:
1.Astana 46:29
2.Garmin-Slipstream + 0.18
3.Team Saxo Bank + 0.40
4.Liquigas +0.58
5.Team Columbia-High Road +0.59

Ukupni poredak:
1.Fabian Cancellara (Švi,Saxo Bank) 10 sati 38 minuta 07 sekudni
2.Lance Armstrong (US,Astana) isto vrijeme
3.Alberto Contador (Spa,Astana) +0.19
4.Andreas Kloden (Nje,Astana) +0.23
5.Levi Leipheimer (US/Astana) +0.31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.