Lance želi na Giro
Želje su jedno vidjet ćemo kakva je stvarnost

Povreda ključne kosti kvari planove

Lance želi na Giro

M. Maksimović

U životu je prošao i daleko gore stvari od povrede ključne kosti, ali ova koju je zaradio u ponedeljak
mogla bi ostaviti traga na karijeru sedmerostrukog pobjednika Tour de Franca, Lancea Armstronga.

Armstrong je u ponedjeljak u prvoj etapi Utrke po Kastilji i Leonu stradao 15- tak kilometara prije cilja,
a već u srijedu je obavljen operacijski zahvat u Austinu, Texasu. Bez obzira na povredu, Lance i dalje razmišlja o nastupu na Giru (9-31.V) i naravno na Tour de Franceu (4-26.VII).

- Ova povreda će me natjerati  da promjenim svoje planove, ali sada je najvažnije da se odmorim i oporavim. Ako operacija protekne prema planu, mislim da ova povrede neće predstavljati previše problema - mišljenja je Armstrong koji se ove sezone vratio nakon 3.5 godine. Kako doktori predviđaju, četiri - pet dana nakon operacije Armstrong mogao početi trenirati na sobnom biciklu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti