Landis: Uzimao sam doping, ali i Armstrong je

Američki biciklista poručio

Landis: Uzimao sam doping, ali i Armstrong je

Adnan Beganović

Američki biciklista Floyd Landis poslao je e-mail diektoru američkog biciklističkog saveza u kojem je priznao da je uzimao doping, ali je naveo da nije on jedini koji se koristio nedozvoljenim sredstvima.

"Želim olakšati svoju savjest i nemam namjeru biti više dio problema", napisao je Landis te dodao da su osim njega doping uzimali i "veliki" Lance Armstrong i Belgijanac Johan Bruyneel, te još nekoliko poznatih biciklista.

Podsjetimo, Landis je slavio na Tour de Franceu 2006. godine, ali mu je naslov oduzet jer su mu testovi pokazali povišen nivo testosterona.

Američki biciklista naveo je i da su iz Međunarodnog biciklističkog saveza slučaj dopinga Armstronga i  Bruyneela sakrili jer su  za to dobili ogromne novce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.