Laureati Hadžić i Kimanijeva

Proglašeni najbolji sportisti BiH 2008.

Laureati Hadžić i Kimanijeva

Najbolji sportisti BiH za 2008. godinu u izboru «Nezavisnih novina» i BHRT-a, a pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića su bokser Memnun Hadžić i atletičarka Lucia Kimani.

Kod muškara u najužoj konkurenciji još su bili: Hamza Alić (atletika), Amel Mekić (džudo), Goran Ikonić (košarka) i Borki Predojević (šah), a kod djevojaka Dijana Vasić (odbojka), Arnela Odžaković (karate), Mervana Jugić-Salkić (tenis) i Dragana Knežević (rukomet).

Za najbolju ekipa proglašena je RK Bosna Sunce osiguranje (Sarajevo) u konkurenciji sa ŽRK Borac (Banjaluka) i ŠK Bosna (Sarajevo).

Trener godine je Almedin Fetahović (boks), a priznanja su pripala i Radetu  Unčaninu (rukomet) te Mehmedu Skenderu (atletika).

Najperspektivni sportisti u 2008. godini su Brankica Mihajlović (odbojka) i Nadir Čolpa (boks). Nagrada za fair-play pripala je RK Goražde, a dodjeljena su i posebna priznanja za životno djelo: Memnunu Idžakoviću (posthumno), Rusmiru Delahmetoviću (posthumno), Velimiru Sombolcu i Osmanu Maglajliću.

Vedadu Ibiševiću (fudbal) pripala je nagrada za razvoj sporta u BiH - sportska ličnost godine, dok je njegov reprezentativni kolega Miralem Pjanić dobio priznanje za razvoj sporta u BiH - sportski gest godine s obzirom na činjenicu da je odbio nastupati za Francusku i prihvatio BiH.

Najbolji sportista u sportu za invalide je Adnan Manko (OKI Fantomi), dok je ekipa godine reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Uručeno je i posebna nagrada za doprinos sportskom novinarstvu, koju je dobio Tonči Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.