Laureati Nadal i Isinbajeva
Najbolja među najboljim: Jelena Isinbajeva

Prema mišljenju evropskih novinara

Laureati Nadal i Isinbajeva

Najbolji sportisti Evrope u 2008. godini, po mišljenju Evropskog udruženja sportskih novinara (UEPS) su španski teniser Rafaela Nadala i ruska atletičarka Jelena Isinbajeva.

Nadal je ubjedljivo slavio u muškoj konkurenciji sa 49 bodova. Na drugoj poziciji ostao je portugalski fudbaler i najbolji igrač 2008. godine Cristiano Ronaldo (29), dok je treći Britanac Lewis Hamilton, svjetski prvak u Formuli 1.

Još dominantnija je kod djevojaka bila Isinbajeva. Ruskinja je zaradila 74 boda, ispred njemačke plivačice Britte Stefen sa 17 i belgijske atletičarke Tie Hellebaut, aktuelne olimpijske prvakinje iz Pekinga (16).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti