Snimak pregledan više od 8 miliona puta: Svi gledaju i ne vjeruju šta fudbaler sebi radi s nogom

Kao da je od plastelina

Snimak pregledan više od 8 miliona puta: Svi gledaju i ne vjeruju šta fudbaler sebi radi s nogom

A. Čaušević

Sportisti se tokom karijere suočavaju sa raznoraznim vidovima povreda koje prouzrokuju različite promjene na njihovim tijelima. Tako je vidio jedne neobične tjelesne deformacije postao popularan na društvenim mrežama.

Lawrence Okoye (31) bivši igrač američkog fudbala i olimpijac Velike Britanije, objavio je video na TikTok-u koji je postao viralan s više od 8 miliona pregleda.

Bacač diska i poznati igrač američkog fudbalako koji je nastupao za San Franciscoo 49ers, Arizona Cardinals, New York Jets, Dallas Cowboys, Chicago Bears i Miami Dolphins pokazo je kako se stvaraju rupe na njegovim nogama kad ih pritisne prstima.

"Ovo je odvratno. Napravljen sam od plastelina", priznaje u videu Lawrence Okoye, koji je učestvovao na Olimpijskim igrama 2012. i osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

@fullheartedpush Can’t say I didn’t warn you! 😩 #disgusting ♬ original sound - Lawrence Okoye

Razlog čudnih rupa koje su se stvorile na nogama Lawrencea Okoyea je bakterijska infekcija koja mu se pojavila na koži nakon loma noge.

"Mnogi ljudi su mi pokušavali reći da imam bolest srca, jetre, bubrega, rak i dijabetes, ali očito to nije slučaj."

Oglasi

"Imao sam infekciju koja se zove. Radi se o bakteriji cellulitis koja uđe u vaš organizam kada imate otvorenu ranu."

Ubrzo nakon toga Okoye je otkrio kako je sanirao povredu i da više nema rupica na njegovoj nozi koje su se ranije pojavljivale.

Okoye izgleda poput stijene: Visok je 197 cm, a težak 127 kg

U slučajevima infekcije nekm bakterijom izgleda crveno i natečeno ili je bolna, topla i osjetljiva na dodir.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti potiču ljude s takvim simptomima da odmah potraže ljekarsku pomoć, posebno ako dobiju groznicu ili imaju temperaturu.

Iako se može liječiti antibioticima, uobičajena infekcija može postati opasna po život ako se ne liječi.

Ako se simptomi ignorišu bakterije mogu uzrokovati infekcije krvi i kostiju, septični artritis i endokarditis, infekciju unutarnje ovojnice srca. U ozbiljnijim slučajevima može dovesti do potpune sepse, koja može biti fatalna ili zahtijevati amputaciju zahvaćenog ekstremiteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti