Snagator je dizao nevjerovatne težine, a sad ne može ni sina od 8 kila: "Srce mi se slomilo"
Leeroi Smith ima ozbiljan zdravstveni problem i prinuđen je otići na operaciju kako bi se spasio (Foto: Instagram)

Leeroi Smith ima problem s kičmom

Snagator je dizao nevjerovatne težine, a sad ne može ni sina od 8 kila: "Srce mi se slomilo"

M. Šljivak

Najjači čovjek svijeta u kategoriji do 90 kilograma, Englez Leeroi Smith, prinuđen je okončati karijeru zbog povrede kičme i morat će biti podvrgnut operaciji.

Leeroi Smith je 2022. godine odnio titulu najjačeg čovjeka u kategoriji do 90 kilograma, ali ovaj 30-godišnjak je nedavno saopštio kako mora prekinuti karijeru jer bi inače mogao ostati paralizovan.

On je tokom karijere dizao i težinu od 340 kilograma. Danas međutim ne smije podići ni dvogodišnjeg sina Lincolna koji ima osam kilograma. Sve što podigne moglo bi ga ostaviti paralizovanim jer je otkriveno kako ima prolaps kičenog diska.

"Bilo je zastrašujuće. Samo kada čuješ riječ paraliza to te zabrine, ali srce mi se slomilo kad sam čuo da se ne mogu više takmičiti", rekao je Smith i dodaje:

"Bila je to gorka pilula jer ipak sam jedan od najboljih na svijetu. Prošle sedmice sam podigao sina i poljubio ga, a zatim sam izgubio osjećaj u ruci", istakao je Smith.

Oglasi

"Pomislio sam: 'Jesam li to upravo zauvijek izgubio ruku? Srećom, osjećaj se vratio, ali izgledalo je zastrašujuće", govori Smith.

"Još uvijek radim iako ne bih trebao. Međutim, moram raditi jer nemam druga primanja. Srce mi se slama jer ne mogu i dalje juriti san, ali radije ću se zdrav brinuti o sinu nego da me gleda nepomičnog. Po prvi put sam morao razmisliti o svom životu", rekao je Smith.

Ovaj snagator je prve tegobe osjetio u junu prošle godine. Nije se odmah obratio ljekaru, pa je u novembru učestvovao na takmičenju koje mu je moglo uništiti život.

Stanje mu se nakon takmičenja pogoršalo. Bolovi su bili sve jači, a posjeta ljekaru mu je postala neizbježna i ispostavilo se da je ozbiljan problem u kičmi.

Ovaj 30-godišnjak je građevinac koji je prinuđen da zarađuje život radeći teške poslove. Novca nema da plati operaciju privatno, pa su dobri ljudi odlučili da mu prikupe 15.000 funti kako bi riješio ovaj problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi