Čudo od djevojke: Lejla Njemčević odnijela pobjedu na Svjetskom kupu u Francuskoj

Strašna utrka najbolje bh. biciklistkinje

Čudo od djevojke: Lejla Njemčević odnijela pobjedu na Svjetskom kupu u Francuskoj

Haris Zilić

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević ostvarila je pobjedu karijere na Svjetskom kupu u Francuskoj.

Na najtežoj stazi Svjetske serije, dužine 100km i 5.000 metara visinskog uspona Lejla Njemčević je kroz cilj prošla sa prednošću od 13 minuta i 33 sekunde iza drugoplasirane Amerikanke Otto Rea Hannah, dok je treće mjesto zauzela Losser Vera sa zaostatkom od 16 minuta i 32 sekunde.

Naša najbolja biciklistkinja je novi lider WHOOP UCI Mountain Bike World Serires sa 450 bodova, pa u narednu utrku starta sa majicom lidera.

"Jako sam sretna što sam osvojila prvo mjesto na najtežoj seriji Svjetskog kupa ikad voženoj. Sada ću nositi majicu lidera svjetske maraton serije i iznimno sam sretna što sam BiH predstavila na najbolji način na najboljem takmičenju", rekla je Lejla nakon sjajne trke.

Ona je do pobjede došla s vremenom od 6 sati i 40 minuta, te je uvjerljivo slavila ispred Amerikanke. 

🇧🇦Lejla Njemčević odnijela je pobjedu karijere na Svjetskom kupu u Francuskoj i upisala jednu od najubjdeljivijih...

Posted by Lejla Njemčević on Saturday, June 29, 2024

Top Komentari

bazaorao
Aferim Lejla. Moro sam se potruditi da nadjem ovaj članak, a udarne sportske vijesti na ovoj stranici je reprezentacija Srbije. Sramite se.
2 0
Bit ce gusto bit ce 0:2
B R A V O ! ! !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi