Lorens Listo: Ponosan sam na svoj uspjeh

Ponovo upisao pobjedu u Mostaru

Lorens Listo: Ponosan sam na svoj uspjeh

M. Maksimović

Jubilarnu desetu titulu na visinskim skokovima sa Starog Mosta jučer je osvojio Mostarac Lorens Listo. Sjajni skakač bliži se tako rekordu po broju pobjeda na visinskim skokovima koga još uvijek drži legendarni Emir Balić. 

Ipak, o tome ne razmišlja, uživajući danas u slatkom okusu još jedne pobjede.

“Pobjeda je zaista posebna jer je jubilarna deseta. Ponosan sam na svoj uspjeh koji, vjerujte mi, nije došao tek tako. Hvala svima koji su mi svih ovih dana bili podrška”, kaže Listo za SportSport.ba.

Nekoliko sati nakon drugog skoka Listina šaka je obavijena gipsom.

“Slomio sam prst, čak i prije druge serije, ali nisam htio odustati. Da je i drugoplasirani Dino Bajrić pobijedio ne bi bilo nezasluženo, odnosno žiri ne bi napravio grešku”, smatra Listo.

Listo je još jednom poručio da namjerava skakati sve dok ga zdravlje služi, a ponovio je i da iza uspjeha stoje svakodnevni treninzi u teretani i trim kabinetu, kao i trening skokovi koje od maja upražnjava pretežno sa manjih visina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi