Los Pumasi pobjedili Škotsku
Škoti nisu mogli protiv jakih Los Pumasa

Argentina nastavlja sa dobrim igrama

Los Pumasi pobjedili Škotsku

M. Maksimović

Da treće mjesto u Francuskoj prije četiri godine nije bilo slučajno, Argentinci su potvrđuju ovih dana na Novom Zelandu. Los Pumasi su u meču grupe B, danas bili bolji od Škotske 13:12

Čovjek odluke  je bio Lucas Gonzalez koji je svojim polaganjem, jedinim u ovoj utakmici osigurao pobjedu Argentine koja sada u grupi B ima deset bodova iz tri utakmice. Isti broj bodova ima Škoti, dok su prvi Englezi sa 14 bodova iz tri utakmice. Englezi su za sada bez poraza kao najbolja selekcija u ovoj grupi.

Škoti su imali šest poena prednosti, ali je onda je uslijedio preokret. Lucas Gonzalez Amorosino je odradio polaganje, Felipe Contepomi pretvaranje za preokreta 13:12. U samopj završnici Škoti su imali priliku doći do pobjede ali Dan Parks promašuje drop kick.

Neporaženi u grupi C su za sada Irci. Nakon trijumfa nad SAD, odnosno velike pobjede u duelu sa Australijom, u trećem kolu su bez problema odradili posao protiv Rusije. Ruska odbrana nije mogla zaustaviti raspoložene Irce koji su ovom duelu imali devet polaganja za čistih 62:12.

Treću utakmicu današnjeg programa su odigrali na Eden Parku, Samoa i Fiji. Kahn Fotuali'i u 62.minuti i Edward Talei šest minuta kasnije su kreirali pobjedu Samoe 27:7. Samoa je nakon ove pobjede došla na drugo mjesto grupe D i ima deset bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.