Letjele kacige, palice, šake...

Luda tuča na bejzbolu

D. Rakanović

Tuče sportista sastavni su dio hokejaških utakmice, nerijetko ih viđamo i na košarkaškim, ali su u bejzbolu veoma rijetke.

Ali sinoć smo na utakmici San Francisco Giantsa i Washington Nationalca gledali spektakularnu tuču.

Bacač San Francisco Giantsa Hunter Strickland pogodio je Brycea Harpera iz Washington Nationalsa u kuk. 

Bijesni Harper bacio je palicu i krenuo prema protivniku te ga pokušao pogoditi kacigom. ali je promašio i onda se krenuo obračunati šakama sa Stricklandom, 

Nakon razmjene udaraca, na  terenu su se brzo našli igrači i treneri obje ekipe i cijeli cirkus trajao je blizu minute. 

"Ili odeš na prvu bazu ili kreneš na njega. Ja sam odlučio krenuti na njega. Nisam to od njega očekivao, da će me gađati lopticom i to sam mu jasno htio dati do znanja", rekao je Harper o incidentu.

Ova dvojica igrača imaju istorjiu sukoba. Već nekoliko puta su se zakačili tokom utakmica, ali nikada se nisu potukli kao sad.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi